Mindfulness

Zenboeddhisme

De oorsprong van Wake Up is het Zenboeddhisme zoals dat door onze leraar Thich Nhat Hanh, Vietnamese monnik, dichter en vredesactivist vanuit zijn klooster in Zuid-Frankrijk (Plum Village) wordt onderwezen.

Doing nothing is something.

Mindfulness

Mindfulness is met doelgerichte aandacht bij de dingen stilstaan. We oefenen met praktische oefeningen in het dagelijkse leven. Als je mindfulness beoefent, breng je jezelf in verbinding met je boeddha-natuur van liefde en begrip. Mindfulness is de energie voor transformatie en geluk.

Meditatie

Mediteren bij Wake Up betekent welkom te zijn zoals je bent. Het is een open uitnodiging om met nieuwsgierige blik te kunnen pauzeren in het moment en te verbinden met wat er in je leeft. Er is eigenlijk geen doel in meditatie, is dat geen opluchting? 🙂

Door te mediteren kun je met eenvoudige, praktische oefeningen samen of alleen het plezier ontdekken in wat leven in het nu daadwerkelijk betekent.

Bij Wake Up hebben we meestal verschillende (speelse) vormen van meditatie: alles wat je met aandacht doet kan een meditatie worden.