Over Wake Up

Wake Up is een netwerk van jonge mensen, geïnspireerd door het boeddhisme, die de wereld een beetje mooier maken door te leven met aandacht en compassie.

Wij zijn een groep jongvolwassenen van ongeveer 18 – 39 jaar die met elkaar de kunst van leven in aandacht, ofwel mindfulness, op een vrolijke en eigentijdse manier in de praktijk brengen. Dit noemen we de beoefening.

Over het hele land komen we bij elkaar in meditatiegroepen (ook wel sangha’s geheten) waar we verbinden door samen stil te zijn, ervaringen te delen, en fijne oefeningen te doen die ons op verschillende manieren terugbrengen in het hier en nu, en in ons lichaam. Zo maken we muziek, en doen we soms dans-, expressie- of contactoefeningen. Of drinken we gewoon een kopje thee.

Daarnaast organiseren we verschillende activiteiten, zoals onze jaarlijkse Zomerretraite en Nieuwjaarsretraite, maar ook de Wake Up Beach Day, wandelingen en Day of Mindfulness.

Je bent heel welkom om eens te komen proberen!

Meditation is not to excape from society, but to come back to ourselves and see what is going on. Once there is seeing there must be acting. With Mindfullness we know what to do, and what not to do to help.