Nijmegen

Wie zijn we?

Wij zijn een groep jonge enthousiaste mensen, die genieten van het samen beoefenen in aandacht en de sfeer die in de loop van de jaren is ontstaan. Het is een open groep, waar iedereen welkom is, maar waar tegelijkertijd een gevoel van warmte en vertrouwdheid heerst. Dit maakt het samen mediteren verdiepend, het delen van ervaringen openhartig en elkaars aanwezigheid ervaren (al dan niet in stilte) ondersteunend.

Wat doen we allemaal?

Meestal ziet onze avond er als volgt uit: Kort samen aankomen in het huidige moment door ons bewust te worden van ons “binnenweer” (hoe zit ik hier?); vervolgens bewegingsoefeningen (Tai Chi, Yoga, e.d.); een geleide meditatie; een loopmeditatie (vaak buiten in de tuin), een stille meditatie en tot slot het “dharma-delen”, oftewel het uitwisselen van ervaringen en delen vanuit je hart. Soms hebben de avonden een thema en soms drinken we na een bijeenkomst nog gezamenlijk thee.

Onze vaste sangha-bijeenkomsten zijn elke week op woensdagavond.
We starten om 19.30 en eindigen om de week wisselend om 21.00 of om 21.30.
We gebruiken een hele fijne ruimte in het Cordium, op loopafstand van het centraal station.
Naast deze avonden organiseren we soms ook samen een Dag van Aandacht en/of een weekendretraite. Daarnaast wordt er vanuit Wake Up Nederland nog meer georganiseerd, landelijk.

Onze Nijmeegse Wake Up sangha heeft een facebookgroep, een mailgroep en een Whatsappgroep voor leden van onze sangha die het leuk vinden om samen te gaan dansen, naar de film te gaan of een boswandeling te maken of iets dergelijks.
Leden van de sangha worden via de wekelijkse e-mail op de hoogte gehouden van de bijeenkomsten en van alle andere activiteiten.

Kom je voor het eerst, dan vragen we je om even een mail te sturen naar wakeupnijmegen@gmail.com. Het is fijn om van tevoren te weten dat je komt zodat we je wegwijs kunnen maken. Mocht je daarna vaker willen komen dan is aanmelden niet meer nodig. Ook als je gewoon nieuwsgierig bent, of een vraag hebt, nodigen we je van harte uit om contact op te nemen.

In het kort

Elke woensdagavond van 19.30u tot 21.00/21.30u
Leeftijd: 18-39 jaar
Ben je 40 of ouder? Dan is de Cordium sangha (ontstaan vanuit Wake Up) een mooi alternatief. Neem gerust contact met hen op: cordiumsangha@gmail.com

We beoefenen samen, omdat dat leuker is dan alleen!