Wageningen

Wie zijn we?

Wake Up Wageningen is nieuw leven in geblazen in de zomer van 2023. We zijn gestart met een aantal jonge enthousiaste mensen, die genieten van het samen beoefenen in aandacht.
Het is een open groep, waar iedereen welkom is, waar we het belangrijk vinden dat er een sfeer van warmte en vertrouwdheid is. We willen verdiepen in de meditatie, het delen van onze ervaringen vanuit ons hart en daarbij ondersteuning voelen van elkaars aanwezigheid.

Wat doen we allemaal?

We zijn nog in de ‘’ontwerpfase’’ van onze Wake Up sangha. Voor nu is het volgende idee ontstaan voor de avond: Kort samen aankomen in het huidige moment door ons bewust te worden van ons “binnenweer” (hoe zit ik hier?); zingen van een Plum Village liedje; vervolgens een geleide meditatie; dan volgt een open ruimte (bijv voor een lezing, delen gedicht, loopmeditatie, bewegingsoefening zoals Tai Chi); een stille meditatie; dharma delen”, oftewel het uitwisselen van ervaringen. Tot slot eindigen we met een liedje, en kunnen we voor wie wilt nog een kop theedrinken samen.

Onze vaste sangha-bijeenkomsten zijn als volgt:
– 1e donderdag van de maand 20.00-21.30u
– 3e maandag van de maand 19.30-21.00u
We gebruiken nu elkaars ruimte maar zijn op verkenning voor een vaste locatie in Wageningen.

We hopen op termijn naast deze avonden nog meer te organiseren. Zoals activiteiten die bijdrage leveren aan de maatschappij, denk bijvoorbeeld aan open meditatie bijeenkomsten op de universiteit.

Leden van de sangha worden momenteel via een App groep op de hoogte gehouden. Mogelijk wordt dit op termijn via de mail. Aanmelden is niet nodig en iedereen is welkom. Kom je voor het eerst, dan is het fijn om te weten dat je komt, zodat we je wegwijs kunnen maken. Ook als je gewoon nieuwsgierig bent, of een vraag hebt, nodigen we je van harte uit om contact op te nemen.

Dus..

2 keer per maand komen we samen.
Onze leeftijd is (ongeveer) 18-35 jaar, maar we hanteren geen leeftijdsgrens.
We beoefenen samen, omdat dat leuker is dan alleen!
Contact: Wakeupwageningen@gmail.com